سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

سنج

 روستایی با خانه های سنتی

یکی از روستاهای زیبا و دیدنی دهستان چندار از توابع شهرستان ساوجبلاغ، روستای سنج است که در فاصله 49 کیلومتری از شهر هشتگرد و 70 کیلومتری تهران در ارتفاع 2229 متر از سطح دریا قرار گرفته است. این روستا نزدیک به 110 خانوار جمعیت دارد که آنها مذهب تشیع داشته و به لهجه گیلکی صحبت می کنند.

شغ خانه ای در روستای سنج، شهرستان ساوجبلاغل اهالی روستای سنج، کشاورزی و باغداری است و اغلب به تولید گردو، آلبالو، گیلاس و یا پرورش انواع دام و تولید ماست، کره و پنیر اشتغال دارند. علاوه بر این، اهالی این روستا به تولید صنایع دستی و هنرهای سنتی، مانند بافندگی جوراب، کلاه و ... نیز علاقه مند هستند. روستای سنج از لحاظ امکانات عمومی به نسبت ضعیف بوده و تنها از امکانات آب، برق و تلفن عمومی برخوردار است. در سنج هیچ گونه امکانات پذیرایی و اقامتی جهت ارایه به گردشگران وجود ندارد.

فاصله سنج با نزدیکترین پاسگاه و پمپ بنزین نیز 25 کیلومتر است. روستای سنج به دلیل قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و مجاورت با رودخانه پر آب «سرهه» و به دلیل قرار گرفتن در انتهای یک راه بن بست، هنوز به صورت روستایی ییلاقی باقی مانده و تا حد زیادی از زندگی ماشینی و صنعتی دور مانده است. در این روستا خانه ها، بافت قدیمی و سنتی خود را حفظ کرده و بیشتر از چوب به عنوان مصالح ساختمانی استفاده شده است. سقف های چوبی قدیمی و ارسی های مشبک چوبی با شیشه های رنگی زیبا هنوز در بسیاری از خانه های سنج چشم گردشگران را به خود فرا می خوانند. بافت قدیمی روستا، درختان قدیمی، آبشار آب باز، آبشار ولرده، دره گل چای و جنگل هزاربند از دیگر دیدنی های سنج هستند. از جاذبه های فولکلور این روستا نیز می توان، بازی های محلی هفت قدم و کلاه دربرک اشاره کرد. این روستا به واسطه شرایط کوهستانی و آب و هوای به نسبت سرد، تنها در فصول بهار و تابستان برای بازدید گردشگران مناسب است.

برای دسترسی به این روستا بایستی از مسیر تهران، بزرگراه تهران - قزوین، پل کردان، کردان، به سمت برغان، نرسیده به برغان دوراهی سرهه، نرسیده به روستای سرهه، دوراهی سنج و روستای سنج استفاده کرد. جاده سرهه - سنج جاده ای خاکی و پرپیچ و خم کوهستانی است. (تلفن مخابرات/ دهیاری: 099314283)


نوشته شده در  پنج شنبه 89/1/19ساعت  10:31 صبح  توسط حسین عسکری 
  نظرات دیگران()


فهرست همه یادداشت های این وبلاگ
آیین نقد و بررسی کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری
نشست علمی درباره کتاب اشتهارد نوشته محمد پارسانسب
بازتاب انتشار کتاب تاریخ هشتگرد نوشته حسین عسکری - 1
یادداشت های حسین عسکری درباره محمدصادق فاتح یزدی
سندی تازه از سردار شهید شعبان علی نژادفلاح
اهل توقف طالقان به روایت استاد دکتر حکمت اله ملاصالحی
به مناسبت درگذشت دکتر محمود مصدق
دانلود نسخه pdf کتاب های حسین عسکری
کانال تلگرامی و صفحه های اینستاگرام و آپارات البرز پژوهی
شناسنامه وبلاگ البرز پژوهی
[عناوین آرشیوشده]